Möbelmålning

Möbelmålning med trompe l’oeil (lura ögat)

Möbelmålning med dekorativt måleri kan vara lösningen om ni letar efter annorlunda och unika möbler, något som inte går att hitta i affären?

 

Att återanvända gamla möbler är både roligt och bra för miljön. Så istället för att slänga en praktisk men sliten gammal möbel så kan den med lura ögat målade dörrar/lådor, målad intarsia eller annat träslag  återanvändas.
Det som är bra med återanvända gamla möbler är att de oftast är i gediget trä och inte någon plastig yta.

Fredrika kan omvandla dina möbler till shabby chic, kopior av antika möbler eller renoverar dem med lura ögat effekten trompe l’oeil.

Om man inte vill ha möbel täckmålad så går det att färga träet på andra sätt. Bets finns i alla färger och framhäver ådringen i träet. Det går också att olja eller vaxa träet som då blir lite mörkare.

Låt era möbler få en andra chans med dekorativt måleri

Eftersom alla möbler är handmålade så finns det inte två exakt likadana. Beskrivning av några målningsmetoder finns under fliken ådringsmålningmarmorering, trompe l’oeil.

Fredrika är utbildad i dekorationsmålning både i Sverige och Italien och använder många gamla tekniker i sitt arbete.

Vikskärm

Praktiskt för att dölja något eller att ha som ett flyttbart konstverk. Det går att beställa personligt målade vikskärmar/rumsavdelare.

Se mer i Galleri

 

 

copyright på alla bilder