Välkommen till min värld med konst och inspirationsresor

Jag heter Fredrika Linse och driver en dekorationsmålnings firma. Renoverar i privata hem, bostadsrättsföreningar, kontor m.m. Återvinner också möbler genom att renovera dem med ”lura ögat målningar”.  Stor förkärlek till att kopiera antika möbler på ett modernt vis.  Besöker gärna gamla slott runt om i Europa.

Reser mycket för att hämta inspiration. Vacker natur, havet men även storstäder skapar balans och harmoni.

Publicerat i resor | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Porträtt och Guldmålning i Florens

 

Utsikt över Doumo

Utsikt över Doumo

Åkte till denna underbara stad  på kurs.

Denna utsikten hade jag från mitt sovrumsfönster. Florens är staden som aldrig sover. Massor med shopping, sevärdheter, små gränder, uteserveringar m.m.

 

 

 

Målning på gilding panel

Oljemålning på 22k guld

Den här gången skulle vi lära oss att måla på 22k
guldblad.

Vi målade med äggtempera, olja och gouache. Sedan
skulle det göras mönster i guldet med små verktyg, punchin.
Hann inte bli klar med allt så jag fortsätter hemma.

 

 

 

 

Vi målade också porträtt i olja efter en gammal tavla.

Se mer om porträttmålning

Italienskt porträtt

Porträtt efter gammal Italiensk målning

Punching och målning på guldblad

Målning på 22 karats guldblad.

Publicerat i dekorativt måleri, porträtt | Etiketter , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Porträtt och Guldmålning i Florens

Fresco bord

Ska ställa ut på Historiska museet i Lund under kulturnatten i sep. Har precis gjort klart ett s.k fresco bord. Det är målat med äggtempera som ger en matt fresco look. Riktig fresco är målad med kalkfärg på våt bruk.

Här använde jag mig endast av äggula och pigment.Det går bra att använda linolja om man vill ha en mer glansig yta.

Se mer om möbelmålning

Publicerat i dekorativt måleri, interiör, möbelrenovering | Etiketter , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Fresco bord

Spelpjäser från järnåldern

Jag ska ha en utställning på Historiska museet i Lund i sep, ska då bl.a ställa ut saker från vikingatiden/järnåldern. Har gjort ett ”Tre i rad” spel med pjäser från utgrävningarna i Uppåkra.

Publicerat i dekorativt måleri, konsthantverk, utställning | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Spelpjäser från järnåldern

Illusionsmålad tegelvägg

Renovering av tegelvägg i Malmö

Tillbyggnaden på väggen skulle smälta in så det blev att målad tegelstenar på den. De blev riktigt bra. Byggde upp med en tjockare färg så ytan blev lite skrovlig. Använde mig av ljusare och mörkare färg för att få skiftningar. sedan lite vitt för att få kalk effekten.

 

Väggmålningarna fördärvades när de byggde in rören, så min uppgift var att återställa mönstret som fanns innan.

Mer om trapphusmålning

Publicerat i byggnadsvård, dekorativt måleri, interiör, Muralmålning, renovering | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Illusionsmålad tegelvägg

Muralmålningar Florida och Frankrike

I Sarasota Florida finns mycket konstfestivaler och konsthantverkare, beror kanske på att där finns en konstskola. Många husgavlar hade fina muralmålningar.

 

I Cannes hittade jag fler fina muralmålningar.

Publicerat i dekorativt måleri, Muralmålning, resor | Etiketter , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Muralmålningar Florida och Frankrike

Gatumålningar i Florida och Italien

En regnig morgon anländer vi till Sarasota, Florida. Till min stora glädje hade de haft gatumålare där dagen innan och målningarna hade inte regnat bort.

 

I Florens fick  konststuderande måla på gatorna på kvällen, vissa var otroligt vackra. På natten tvättades de tyvärr bort av renhållningsmännen, men på så vis fick någon annan konstnär visa sina talanger kvällen därpå.

Gatumålning Florens

Gatumålning Florens

 

 

Publicerat i dekorativt måleri, resor | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Gatumålningar i Florida och Italien

Renovering av gammal trappuppgång i Lund

En gammal schablonmålning har hittats under färgen och ska nu återskapas på ca 50 meter vägg.

Fönsterkarmar, bågar, golvpanel och delar av dörrarna ska ådringsmålas som det var innan. Att hitta den rätta färgen/nyansen och glansen på lacken är som ett detektiv arbete.
Är det längesedan som det blev ådringsmålat så finns kanske inte samma pigment längre. Förr hade de mycket bly i pigmenten men det är förbjudet av idag.

 

Mer om trapphusmålning

Publicerat i byggnadsvård, dekorativt måleri, renovering | Etiketter , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Renovering av gammal trappuppgång i Lund

Dominikanska Republiken

När vintermörkret började kännas av åkte vi till Dominikanska republiken.  En ö med tropisk grönska, salt varmt hav och 30 grader.

 

Vi besökte ett räddningscenter för apor, squirrelmonkeys och cappucino. När vi ändå var där högt uppe i bergen passade vi på att åka zipline över regnskogen.

 

För att snorkla fick vi åka med motorbåt ut till Paradisön, som egentligen bara var en sandbank. Just denna dag så blåste det en del så ”ön” var nästan under vatten. Det bjöds på exotisk frukt, kokosnöt och rom så klart.

 

Publicerat i resor | Etiketter , , , | Kommentarer inaktiverade för Dominikanska Republiken

Handdukshängare av recycled material

För ett par år sedan gick jag på stranden i Brantevik, Skåne. Där låg massor med små drivvedsbitar. Samlare som jag är plockade jag dem, kanske skulle jag behöv dem en dag. När vi nu kaklade badrummet så behövdes något gammalt/slitet som motvikt.

Jag limmade fast lite drivved på en platta. Sedan var det krokarna. Hittade gamla nysilver bestick på Erikshjälpen  som blev perfekt till krokar. Är så nöjd med min hängare.

Handdukshängare av drivved och silverbestick

Handdukshängare av drivved och silverbestick

Drivved och nysilverbestick

Drivved och silverbestick

Publicerat i interiör, konsthantverk | Etiketter , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Handdukshängare av recycled material

Marmorbord

 

Ett väldigt roligt bord att måla. färgerna skulle gå i blått och grått och skulle vara fantasi marmor. Bordet  bestod av sex skivor som alla skulle vara olika.

Bordet befinner sig nu på ett bokförlag i Lund.

Mer om möbelrenovering

Publicerat i dekorativt måleri, interiör, möbelrenovering | Etiketter , , , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Marmorbord