Välkommen till min värld med konst och inspirationsresor

Jag heter Fredrika Linse och driver en dekorationsmålnings firma. Renoverar i privata hem, bostadsrättsföreningar, kontor m.m. Återvinner också möbler genom att renovera dem med ”lura ögat målningar”.  Stor förkärlek till att kopiera antika möbler på ett modernt vis.  Besöker gärna gamla slott runt om i Europa.

Reser mycket för att hämta inspiration. Vacker natur, havet men även storstäder skapar balans och harmoni.

Publicerat i resor | Etiketter , , , , , , | Lämna en kommentar

Ådringsmålning på bord

Unika möbler med ådringsmålning

Renovera dina slitna möbler till något nytt och unikt. Med trompe l’oeil målning går det att skapa 3D effekt på möbler och annan inredning.

 

Ådringsmålmning på bord

förvaringskorg, möbelmålning, ådringsmålning på bord

Förvaringskorg med trompe’l målning

annorlunda Ådringsmålning på bord, trompe lóeil målning

Ådringsmålning på bord

Publicerat i dekorativt måleri, möbelrenovering | Etiketter , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Ådringsmålning på bord

Grottorna i Porto Cristo

En timmes bilfärd c.a från Palma ligger Drakgrottorna i Porto Cristo. Vackra droppstensgrottor. I slutet på grottan finns en stor sjö och där kan man sitta och lyssna på musik. De kommer i små upplysta roddbåtar och spelar vacker musik.

 

 

Efter besöket i grottorna så kan det vara gott med något att äta eller dricka. Gå till den lilla hamnen som har ett stort utbud av matställen. Eller så fortsätter ni in till centrum och den lilla viken för ett dopp.

Publicerat i Mallorca, resor | Etiketter , | Kommentarer inaktiverade för Grottorna i Porto Cristo

Väggmålningar på Mallorca

Besökte en väldigt vacker bar på Mallorca som en gång varit ett palats.
Där fanns en vacker innergård med växter och fåglar. Inne i palatsdelen var det smyckat med exotiska frukter och antika saker.

 

 

Det gick även att besöka ovanvåningen som fortfarande var möblerat som det antagligen hade varit en gång.

 

Muralmålningar

Vackra väggmålningar fanns på flera ställen

Drinkarna var dyra men de var stora och goda. Kan vara svårt att få plats så kom i god tid. Vet inte om det gick att boka bord.

Namnet är – Bar Abaco och ligger mitt i Palma.

En muralmålning kan ändra hela rummets karaktär. Funderar ni på en muralmålning så tveka inte att kontakta mig. Tillsammans kan vi komma fram till något passande, behöver inte vara stora väggmålningar.

 

Publicerat i dekorativt måleri, interiör, Mallorca, resor | Etiketter , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Väggmålningar på Mallorca

Porträtt och Guldmålning i Florens

 

Utsikt över Doumo

Utsikt över Doumo

Åkte till denna underbara stad  på kurs.

Denna utsikten hade jag från mitt sovrumsfönster. Florens är staden som aldrig sover. Massor med shopping, sevärdheter, små gränder, uteserveringar m.m.

 

 

 

Målning på gilding panel

Oljemålning på 22k guld

Den här gången skulle vi lära oss att måla på 22k
guldblad.

Vi målade med äggtempera, olja och gouache. Sedan
skulle det göras mönster i guldet med små verktyg, punchin.
Hann inte bli klar med allt så jag fortsätter hemma.

 

 

 

 

Vi målade också porträtt i olja efter en gammal tavla.

Se mer om porträttmålning

Italienskt porträtt

Porträtt efter gammal Italiensk målning

Punching och målning på guldblad

Målning på 22 karats guldblad.

Publicerat i dekorativt måleri, porträtt | Etiketter , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Porträtt och Guldmålning i Florens

Fresco bord

Målning med ägg för att skapa en fresco känsla

Ska ställa ut på Historiska museet i Lund under kulturnatten i sep. Har precis gjort klart ett s.k fresco bord. Det är målat med äggtempera som ger en matt fresco look. Riktig fresco är målad med kalkfärg på våt bruk.

Här använde jag mig endast av äggula och pigment.Det går bra att använda linolja om man vill ha en mer glansig yta.

Se mer om möbelmålning

Porträttmålning

Publicerat i dekorativt måleri, interiör, möbelrenovering | Etiketter , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Fresco bord

Viking spelpjäser

Spelpjäser i form av vikingar

Jag ska ha en utställning på Historiska museet i Lund i sep, ska då bl.a ställa ut saker från vikingatiden/järnåldern. Har gjort ett ”Tre i rad” spel med pjäser från utgrävningarna i Uppåkra.

Spelplanen är ådringsmålad MDF-skiva och pjäserna i betonglera.

Se mer om ådringsmålning

Publicerat i dekorativt måleri, konsthantverk, utställning | Etiketter , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Viking spelpjäser

Illusionsmalad tegelvagg

Renovering av tegelvägg i Malmö

Tillbyggnaden på väggen skulle smälta in så det blev att illusionsmåla tegelstenar på den. De blev riktigt bra. Byggde upp med en tjockare färg så ytan blev lite skrovlig. Använde mig av ljusare och mörkare färg för att få skiftningar, sedan lite vitt för att få kalk effekten.

 

Väggmålningarna fördärvades när de byggde in rören, så min uppgift var att återställa mönstret som fanns innan.

Mer om trapphusmålning

Publicerat i byggnadsvård, dekorativt måleri, interiör, Muralmålning, renovering | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Illusionsmalad tegelvagg

Muralmålningar Florida och Frankrike

I Sarasota Florida finns mycket konstfestivaler och konsthantverkare, beror kanske på att där finns en konstskola. Många husgavlar hade fina muralmålningar.

 

I Cannes hittade jag fler fina muralmålningar.

Publicerat i dekorativt måleri, Muralmålning, resor | Etiketter , , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Muralmålningar Florida och Frankrike

Gatumålningar i Florida och Italien

En regnig morgon anländer vi till Sarasota, Florida. Till min stora glädje hade de haft gatumålare där dagen innan och målningarna hade inte regnat bort.

 

I Florens fick  konststuderande måla på gatorna på kvällen, vissa var otroligt vackra. På natten tvättades de tyvärr bort av renhållningsmännen, men på så vis fick någon annan konstnär visa sina talanger kvällen därpå.

Gatumålning Florens

Gatumålning Florens

 

 

Publicerat i dekorativt måleri, resor | Etiketter , , , , | Kommentarer inaktiverade för Gatumålningar i Florida och Italien

Renovera trapphus i Lund

Renovera trapphus

En gammal schablonmålning har hittats under färgen och ska nu återskapas på ca 50 meter vägg. Det gamla mönstret ritas av och en ny schablon görs av arkitekt film.

Fönsterkarmar, bågar, golvpanel och delar av dörrarna ska ådringsmålas som det var innan. Att hitta den rätta färgen/nyansen och glansen på lacken är som ett detektivarbete.

Är det längesedan som det blev ådringsmålat så finns kanske inte samma pigment längre. Förr hade de mycket bly i pigmenten men det är förbjudet av idag.

 

Mer om trapphusmålning

Publicerat i byggnadsvård, dekorativt måleri, renovering | Etiketter , , , , , , | Kommentarer inaktiverade för Renovera trapphus i Lund